Η Ιστορία μας

40 χρόνια ανοδικής πορείας … και συνεχίζουμε

Από την ίδρυση της, το 1979 στην Λάρισα, Θεσσαλία, Ελλάδα, η εταιρεία έχει αποκτήσει ηγετική θέση στην αγορά της χώρας και της ευρύτερης περιοχής. Προπορεύεται των εξελίξεων της αγοράς, διατηρώντας πάντα την κληρονομιά και τις παραδόσεις μιας οικογενειακής επιχείρησης. Στοχεύει να ενταχθεί στην αγορά της Ευρώπης και των χωρών της Μεσογείου. Στηρίξει και στηρίζεται στο εργατικό της δυναμικό και παρέχει στους κατασκευαστές λύσεις ενεργειακά και οικονομικά αποδοτικές.

Με έδρα την Λάρισα, ιδρύθηκε το 1979 ως υγιής επιχείρηση με ιδία κεφάλαια με όραμα την ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής της Θεσσαλίας και της Ελλάδας. Πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε ηγέτης στην παραγωγή προϊόντων για τον τομέα τον κατασκευών προσφέροντας λύσεις τεχνολογικά πρωτοποριακές και συνάμα ενεργειακά και οικονομικά αποδοτικές.

Σήμερα διαθέτει:

+
Εργατικό Δυναμικό
+
Χρόνια Βιωσιμότητας
Εργοστάσια
+
Χώρες Παρουσίας

Το 1985, η Μεταλλεμπορική επεκτείνεται σε νέα πτέρυγα και αρχίζει την παραγωγή μεταλλικών φύλλων επικάλυψης κυματοειδής διατομής. Με μηχανές κατασκευασμένες από κορυφαίους ευρωπαϊκούς οίκους και τεχνολογία αιχμής για την εποχή τους. Τελικά η κυματοειδής διατομή αποδείχθηκε η πιο επιτυχημένη εμπορικά και παράγεται ακόμη και σήμερα.

Στις αρχές τις δεκαετίας του 90 κατασκευάζει νέα πτέρυγα και επεκτείνεται στην παραγωγή προφίλ τραπεζοειδούς διατομής και αποτυπώματος κεραμιδιού. Πρώτη στην Ελλάδα εισάγει το προφίλ ρωμαϊκού και ολλανδικού κεραμιδιού από φύλλα προ-βαμμένου χαλυβδοελάσματος. Κορυφαία χαλυβουργία ονομάζουν τον κωδικό του χαρακτηριστικού κόκκινου χρώματος του κεραμιδιού, Greek Red.

Στα τέλη της δεκαετίας του 90 επεκτείνεται σε νέα πτέρυγα με περισσότερες γραμμές παραγωγής προφίλ και παρακολουθώντας την τάση της αγοράς θέτει τα θυμέλαια για την πρώτη μονάδα παραγωγής πάνελ πολυουρεθάνης. Το 1998 η παραγωγή πάνελ πολυουρεθάνης είναι γεγονός. Η στροφή στην παραγωγή πάνελ έρχεται για να καλύψει την ανάγκη της αγοράς για την κατασκευή μεταλλικών κτηρίων ενεργειακά και οικονομικά αποδοτικά. Η αντίληψη των χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης κτηρίων υιοθετείται από την εταιρεία και γίνεται στόχος για την εξέλιξη των προϊόντων της.

Αντιλαμβανόμενη των μεγάλων απαιτήσεων των κανονισμών που διέπουν τον κατασκευαστικό τομέα, από το 2000 η εταιρεία εφαρμόζει και διατηρεί συστήματα διασφάλισης ποιότητας και πιστοποιείται από αναγνωρισμένους φορείς.

Παράλληλα αναγνωρίζει τις απαιτήσεις των κατασκευών και προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την κατασκευή των κτηρίων με νέα γραμμή παραγωγής φέροντων μεταλλικών στοιχείων.

Το 2004 εγείρει νέα μονάδα παραγωγής πάνελ. Αυτή την φόρα τα προϊόντα της, πάνελ πετροβάμβακα, συνδυάζουν την θερμομόνωση και την πυροπροστασία. Μπαίνει δυναμικά στο χώρο της πυροπροστασίας των κατασκευών με μία αποτελεσματική γραμμή παραγωγής και εξασφαλίζει τις πρώτες πιστοποιήσεις για πυραντίσταση για τα συστήματά της επιστέγασης και πλαγιοκάλυψης. Η διασφάλιση και η προστασία της ζωής αποτελεί πλέον υποχρέωση και πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας.

Από το 2000 μέχρι και σήμερα συνεχίζει και ανανεώνει τον εξοπλισμό της με μηχανές παραγωγής τελευταίας τεχνολογίας, με κριτήρια την ανώτερη ασφάλεια, την χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση, τον απλούστερο χειρισμό και την μεγαλύτερη απόδοση.

Το 2009 θεμελιώνει το νέο της εργοστάσιο στην θέση Δέλτα Μελισσοχωρίου. Η νέα υπερσύγχρονη μονάδα κατασκευής πάνελ πυράντοχης πολυουρεθάνης προάγει την εταιρεία σε ηγέτη του τομέα της στην εγχώρια αγορά. Συστήματα αυτομάτου ελέγχου και τυποποιημένες διαδικασίας εξασφαλίζουν την ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων της.

Το 2015 εντάσσονται στην παραγωγή των πάνελ νέα προϊόντα, πάνελ κεραμιδιού και σαγρέ. Προϊόντα υψηλών αρχιτεκτονικών απαιτήσεων τα οποία όμως πληρούν όλες τις χαρακτηριστικές τους ιδιότητες. Επικεντρώνεται και παροτρύνει τους πελάτες και το προσωπικό να συμβάλουν στην προστασία του Περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής

Το 2019 γιορτάζει “40 χρόνια ανοδικής πορείας”. Σήμερα η εταιρεία στελεχώνεται από μια ομάδα μηχανικών που μπορεί να ανταπεξέλθει στις μεγάλες απαιτήσεις των κατασκευαστικών έργων, διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και άρτια καταρτισμένο προσωπικό, παρέχει ταχεία εξυπηρέτηση των παραγγελιών και κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου.

1979, Ίδρυση

1984, Παραγωγή Κυματοειδή

1991, Προφίλ κεραμιδιού

1998, Πάνελ πολυουρεθάνης

2000, Σύστημα διασφάλισης ποιότητας & Φέροντα μεταλλικά στοιχεία

2004, Πάνελ πετροβάμβακα

2009, Πάνελ PIR

2015, Πάνελ κεραμιδιού

2019, “40 χρόνια ανοδικής πορείας”