Νέα
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 11:02

Panel πλαγιοκάλυψης με σκοτία

View the embedded image gallery online at:
https://www.metallemporiki.gr/nea#sigProGalleriac4dc07949c

 

Η εταιρεία μας προσφέρει αρχιτεκτονική λύση επένδυσης κτιρίων σε πλαγιοκάλυψη με σκοτία.
Οριζόντια τοποθέτηση panel πολυουρεθάνης PU και polyisocyanurate (PIR) με σκοτία που πληρεί τον νέο κανονισμό πυροπροστασίας.
Λόγω του χαμηλού λ της πολυουρεθάνης είναι το καταλληλότερο και οικονομικότερο υλικό για να χρησιμοποιηθεί για θερμοπρόσοψη (ETICS). Μεγάλος χρόνος ζωής. Δεν χρειάζεται συντήρηση. Δεν ρωγματώνει.
Διατίθεται σε σαγρέ επιφλανεια πολλών χρωματισμών.
Η σκοτία καθώς και τα προφίλ αλουμινίου που παρεμβάλλονται κατακόρυφα ή και περιμετρικά προσφέρονται και σε επιθυμητούς χρωματισμούς, ώστε να δώσουν όψη με ίδιαίτερο αρχιτεκτονικά αισθητικό αποτέλεσμα.

Το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνέταξε για λογαριασμό της εταιρείας μας πίνακες υπολογισμού τραπεζοειδών χαλυβδοφύλλων. Η εργασία εκπονήθηκε από τον Σπύρο Α. Καραμάνο, καθηγητή «Μηχανικής των Κατασκευών» (επιστημονικό υπεύθυνο) και από τον Θεοχάρη Παπαθεοχάρη, Πολιτικό Μηχανικό.

Οι πίνακες έχουν συνταχθεί για διάφορα πάχη χαλυβδόφυλλου των τύπων 39/128 και 42/250, για ανοίγματα από 1 μέτρο μέχρι 3 μέτρα, και για τρία (3) στατικά συστήματα (ενός, δύο και τριών ανοιγμάτων) και δίνουν τις παρακάτω δυνατότητες:

  • Με δεδομένο το στατικό σύστημα και το άνοιγμα, είναι εφικτή η εύρεση του πάχους του χαλυβδόφυλλου που ικανοποιεί συγκεκριμένη απαίτηση οριακού φορτίου.
  • Με δεδομένο το πάχος του χαλυβδόφυλλου, και το στατικό σύστημα, είναι εφικτός ο προσδιορισμός του ανοίγματος που ικανοποιεί συγκεκριμένη απαίτηση οριακού φορτίου.
  • Με δεδομένο το πάχος του χαλυβδόφυλλου και το μήκος του ανοίγματος είναι εφικτός ο προσδιορισμός του μέγιστου φορτίου που μπορεί να αναλάβει το σύστημα.

Οι πίνακες υπολογισμού υπάρχουν στις αντίστοιχες σελίδες των προφίλ.

Το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνέταξε για λογαριασμό της εταιρείας μας πίνακες υπολογισμού σύμμικτων πλακών. Η εργασία εκπονήθηκε από τον Σπύρο Α. Καραμάνο, καθηγητή «Μηχανικής των Κατασκευών» (επιστημονικό υπεύθυνο) και από τον Θεοχάρη Παπαθεοχάρη, Πολιτικό Μηχανικό.

Οι πίνακες έχουν συνταχθεί για διάφορα πάχη χαλυβδόφυλλου (t) των τύπων 50/190, 80/293 και 98/280, για ανοίγματα από 1 μέτρο μέχρι 3 μέτρα, για πάχη πλακών (hc) από 14cm έως 20cm και για τρία (3) στατικά συστήματα (ενός, δύο και τριών ανοιγμάτων) και δίνουν τις παρακάτω δυνατότητες:

  • Με δεδομένο το στατικό σύστημα και το άνοιγμα (L), είναι εφικτή η εύρεση του πάχους της πλάκας που ικανοποιεί συγκεκριμένη απαίτηση οριακού φορτίου.
  • Με δεδομένο το πάχος της πλάκας, και το στατικό σύστημα, είναι εφικτός ο προσδιορισμός του ανοίγματος (L) που ικανοποιεί συγκεκριμένη απαίτηση οριακού φορτίου.
  • Με δεδομένο το πάχος της πλάκας και το μήκος του ανοίγματος είναι εφικτός ο προσδιορισμός του μέγιστου φορτίου που μπορεί να αναλάβει το σύστημα.

Οι πίνακες αντιστοιχούν σε ποιότητα σκυροδέματος C20/25 και χάλυβα οπλισμού B500C. Επίσης, στις θέσεις στηρίξεων με αρνητικές ροπές για στατικά συστήματα άνω του ενός ανοίγματος, οι πίνακες συνοδεύονται από τις απαιτήσεις διαμήκους οπλισμού.

Η μελέτη βρίσκεται σε pdf μορφή στις σελίδες των αντίστοιχων μεταλλότυπων.

Σας ανακοινώνουμε την συμμετοχή μας στην 41η International Building Trade Fair στο Βελιγράδι, που θα γίνει στις 15 με 19 Απριλίου 2015. Μπορείτε να μας βρείτε στην θέση Hall 4 - Stand 4032.

Διαβάστε εδώ για τις βάσεις φ/β πάρκων που κατασκευάζουμε.

Αξιολόγηση των πάνελ πετροβάμβακα οροφής 50mm ως REI30 - RE90 από το εργαστήριο του Warrington με το έγγραφο 14984 / 2011. Αξιολόγηση για τα πάνελ πολυουρεθάνης πλαγιοκάλυψης PIR 100mm ως ΕΙ30 με το έγγραφο 14986/ 2011 

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009 13:38

Νέα προϊόντα!

Μετά το πέρας της εγκατάστασης της νέας μας γραμμής pur-pir παράγουμε πλέον τα παρακάτω: 1. Πάνελ πολυουρεθανης για ψυκτικούς θαλάμους απο 120-220mm. 2. Πάνελ πολυουρεθάνης με προφίλ κεραμίδι για άψογη αισθητική και θερμομόνωση ταυτόχρονα. Επίσης προσθέσαμε στην γκάμα μας το Ηχομoνωτικό Πάνελ πετροβάμβακα με προτρυπημένο χάλυβα!!  

Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού σώματος πραγματοποίησε αξιολόγηση των πάνελ πετροβάμβακα οροφής πάχους 100mm ως πυράντοχο υλικό σε τάξη πυραντίστασης REΙ 60 (54034 Φ.701.6). 

Η Μεταλλεμπορική Θ.Μακρής Α.Ε. διαθέτει δύο νέα προφίλ στα πάνελ πολυουρεθάνης για πλαγιοκάλυψη με μικρονεύρωση. 

Aξιολόγηση των πάνελ πετροβάμβακα οροφής πάχους 80mm από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού σώματος ως πυράντοχου υλικού σε τάξη πυραντίστασης REΙ 30 και RE90 (2259 Φ.701.6). 

Aξιολόγηση των πλαϊνών πάνελ πετροβάμβακα πάχους 60mm και 80mm από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού σώματος ως πυράντοχου υλικού σε τάξη πυραντίσταση EΙ 30 και EΙ 60 αντίστοιχα (32659. Φ.701.6).